Knips deg tynn

Et bilde sier mer enn tusen ord.

Ta bilde av det du spiser, så blir det lettere å holde vekten, mener forskerne bak en ny studie. Illustrasjonsfoto: Per Ervland.
Ta bilde av det du spiser, så blir det lettere å holde vekten, mener forskerne bak en ny studie. Illustrasjonsfoto: Per Ervland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du noen gang har zappet innom TV-programmer á la "Slankekrigen" eller "Du blir hva du spiser", har du kanskje lagt merke til at deltakerne blir visuelt konfrontert med sine tidligere synder; det vil si hva de spiser (eller ville ha spist) i løpet av en dag, eller en uke?

Med vantro i blikket får deltakeren, sammen med tusener av tv-seere, eksempelvis se et langbord som bugner av wienerbrød, hamburgere, cola og kokosboller.

Les også: Bli slankere med dette

Tenker seg mer om

Og slik kan det også gjøres...Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Og slik kan det også gjøres...Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer

Målet er selvfølgelig å sjokkere vedkommende i den grad at de dårlige matvanene blir lagt døde for all fremtid. Og skal vi tro forskerne bak en ny studie kan det faktisk virke, skriver avisen Daily Mail.

Studien viser nemlig at personer som dokumenterer hva de spiser ved å ta bilder av det holder vekten bedre enn de som skriver matdagbok.

43 personer deltok i studien som fant sted ved University of Wisconsin-Madison. Over en ukes periode ble de bedt om å dokumentere alt de spiste, i form av dagboksnotater og fotografier.

Les også: Lurer kroppen slank

Under intervjuene som ble gjort med deltakerne i etterkant, kom det frem at bildene hadde hatt større betydning enn dagboknotatene.

En av deltakerne forteller at tanken på at hun måtte ta bilder av det hun spiste fikk henne til å tenke seg om en ekstra gang før hun forsynte seg.

Virker avskrekkende

- Det påvirket valgene mine, og jeg hadde ikke lenger lyst til å glupse i meg en stor pose med godterier. Hvem har vel lyst til å ta bilde av det, sier hun til magasinet New Scientist.

Ifølge en annen deltaker fikk bildene henne til å innse at hun spiste for lite grønnsaker, hvilket hun endret på.

Forskerne mener at dagboknotatene ikke hadde tilsvarende effekt, dels fordi de ble skrevet etter måltidene, og dels fordi de ikke virker like avskrekkende som bildene.

Les også: Like farlig å være tynn

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer