Knips deg tynn

Et bilde sier mer enn tusen ord.

Ta bilde av det du spiser, så blir det lettere å holde vekten, mener forskerne bak en ny studie. Illustrasjonsfoto: Per Ervland.
Ta bilde av det du spiser, så blir det lettere å holde vekten, mener forskerne bak en ny studie. Illustrasjonsfoto: Per Ervland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du noen gang har zappet innom TV-programmer á la "Slankekrigen" eller "Du blir hva du spiser", har du kanskje lagt merke til at deltakerne blir visuelt konfrontert med sine tidligere synder; det vil si hva de spiser (eller ville ha spist) i løpet av en dag, eller en uke?

Med vantro i blikket får deltakeren, sammen med tusener av tv-seere, eksempelvis se et langbord som bugner av wienerbrød, hamburgere, cola og kokosboller.

Les også: Bli slankere med dette

Tenker seg mer om

Målet er selvfølgelig å sjokkere vedkommende i den grad at de dårlige matvanene blir lagt døde for all fremtid. Og skal vi tro forskerne bak en ny studie kan det faktisk virke, skriver avisen Daily Mail.

Studien viser nemlig at personer som dokumenterer hva de spiser ved å ta bilder av det holder vekten bedre enn de som skriver matdagbok.

43 personer deltok i studien som fant sted ved University of Wisconsin-Madison. Over en ukes periode ble de bedt om å dokumentere alt de spiste, i form av dagboksnotater og fotografier.

Les også: Lurer kroppen slank

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer