Knust hjerte dreper deg

De fleste har opplevd at hjertet lider ved kjærlighetssorg. Nå viser forskning at det lider så mye at det kan være farlig.

Publisert
Sist oppdatert

Sorg og kjærlighetsproblemer kan være like skadelig for hjertet som overvekt og høyt kolesterol.

Følelser spiller innDet har lenge vært kjent at stress er farlig for helsen. Frykt, sorg og trusler har imidlertid blitt oversett når det gjelder forebygging mot hjertelidelser. Men forskere er sikre på at kjærlighet og andre positive følelser kan beskytte oss, mens negative følelser skader oss.

En to år gammel studie fra The Lancet viser at stress og andre psykiske faktorer gir større risiko for hjertelidelser enn diabetes og en familiehistorie med hjerteinfarkt.

At følelser spiller en rolle, har også blitt bevist ved katastrofer. Etter store ulykker blir det ofte en økning i antall dødelige hjerteinfarkt.

- Vi føler med hjertene, vi elsker med hjertene, vi kan dø av et knust hjerte, skriver den amerikanske hjertespesialisten Mimi Guarneri, ifølge Daily Mail.

Hund hjelperMens hun tidligere distanserte seg fra pasientene sine, er hun nå opptatt av å prate med dem om følelsene i forbindelse med hjertelidelsen. Grunnen til forandringen, var at mange pasienter som var blitt friske, ble syke igjen. Etter å prate om følelser, oppdaget hun at selv tilsynelatende uhelbredelige hjertepasienter, ble bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer