Koffein kan gi kvinner økt sexlyst

Glem østers og champagne. Nå holder det kanskje med en kopp kaffe for å komme i stemning.

Publisert
Sist oppdatert

I studien ”Coffe, Tea and Me” kommer det frem at koffein kan øke kvinners sexlyst. For å teste koffeinets virkning, ble hunnrotter gitt noen doser før parring. Og virkningen uteble ikke.

- Alt tydet på at de ville ha sex gjentatte ganger, sier forsker Fay Guarraci, assisterende professor ved Southwestern University i Georgetown, Texas, til WebMD.

Stor sexappetittUten blygsel oppsøkte de koffeindrikkende rottene maken for mer sex. Dette skal for øvrig være normal atferd for hunnrotter. Men i dette tilfellet stod tid og motivasjon sentralt.

- Rottene tok initiativ tidligere enn normalt, og ble hos hannen til de var fornøyd. Det viktigste var å bli seksuelt stimulert, forklarer Guarraci.

For tidligHun vil imidlertid ikke anbefale kvinner å bruke koffein som afrodisiak. I hvert fall ikke ennå. Professoren mener det er for tidlig å si hvorvidt koffein kan piffe opp kvinners sexliv.

- Rottene i eksperimentet fikk koffein for første gang. Kvinner flest drikker kaffe eller andre koffeinholdige drikker jevnlig, forklarer hun.

En stor caffe latteForskerne testet ut flere doser koffein på rottene. Disse var basert på rottenes vekt. De ivrigste hadde fått middels inntak av koffein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer