Kokebok på mobilen

På tre måneder har ti tusen nordmenn bestilt kyllingsoppskrifter med bilder på mobiltelefonen. Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt tror mobilen blir fremtidens kokebok.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi var svært spente da vi lanserte tjenesten i april, men responsen fra forbrukerne har vært over all forventing, sier daglig leder Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt .

Hun mener det geniale er at man får handlelisten og kokeboken rett i lomma, og man slipper å fyke idèløs rundt i butikken på jakt etter middagsmat.

- Og mobilen har vi alltid med oss, sier Kringlebotn.

Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt lanserte nyheten i april. Oppfordringen er: Send ''kylling'' til 2001 - og motta en populær kyllingoppskrift og bilde av den ferdige retten.

Opplysningskontoret valgte 20 av de mest populære oppskriftene til kyllingretter til mobiltjenesten.

Alle får oppskrift nr. 1 første gang de bestiller, neste gang får de nr. 2 på lista og så videre. Slik kan man lagre favorittene i sin egen mobile kokebok. Vil en selv velge aktivt, er hele lista med navn på rettene tilgjengelig på NRK tekst-TV.

Vi spiser stadig mer kylling og kalkun i Norge, og forbruket vil fortsette å øke. I løpet av de siste ti årene har landsgjennomsnittet for kylling økt fra 6 til nesten 12 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.