Kokebok på mobilen

På tre måneder har ti tusen nordmenn bestilt kyllingsoppskrifter med bilder på mobiltelefonen. Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt tror mobilen blir fremtidens kokebok.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi var svært spente da vi lanserte tjenesten i april, men responsen fra forbrukerne har vært over all forventing, sier daglig leder Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt .

Hun mener det geniale er at man får handlelisten og kokeboken rett i lomma, og man slipper å fyke idèløs rundt i butikken på jakt etter middagsmat.

- Og mobilen har vi alltid med oss, sier Kringlebotn.

Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt lanserte nyheten i april. Oppfordringen er: Send ''kylling'' til 2001 - og motta en populær kyllingoppskrift og bilde av den ferdige retten.

Opplysningskontoret valgte 20 av de mest populære oppskriftene til kyllingretter til mobiltjenesten.

Alle får oppskrift nr. 1 første gang de bestiller, neste gang får de nr. 2 på lista og så videre. Slik kan man lagre favorittene i sin egen mobile kokebok. Vil en selv velge aktivt, er hele lista med navn på rettene tilgjengelig på NRK tekst-TV.

Vi spiser stadig mer kylling og kalkun i Norge, og forbruket vil fortsette å øke. I løpet av de siste ti årene har landsgjennomsnittet for kylling økt fra 6 til nesten 12 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer