Kollektiv shopping med rabatt

Svenskene har begynt: De går sammen via nettet og handler varer til store rabatter.

Publisert

Nettstedet Letsbyuit.com har nylig startet i Sverige. Her har man endelig fått til et eksempel på en innkjøpsordning og et handelssystem som etter vårt syn er meget godt egnet for Internett. Grunnideen er at dersom flere går sammen om å kjøpe et parti av samme vare, så er sjansen for å få gode rabatter større. Og få steder er det vel enklere å samle sammen flere interesserte kjøpere enn på nettet.

Prosessen

Systemet fungerer enkelt forklart som følger: Noen foreslår en vare de ønsker å kjøpe, eller selskapet kommer selv med forslag. Deretter undersøker selskapet om de finner en leverandør som er villig til å selge et visst kvanta av denne varen til en pris som er lavere enn gjengs pris i markedet - startprisen. Denne prisen skal du få varen for uansett. Deretter forhandler man også frem en beste pris som kjøperne oppnår dersom et på forhånd gitt antall interessenter melder seg. Man legger ut produktet med spesifikasjoner, bilder og priser, og setter en dato som er siste frist for å melde seg på. Man gjør også klart at dersom beste pris oppnås før denne datoen, så vil muligheten for å bli med på handelen ha gått ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer