Kolonial.no-reklamen påstår at hjemlevert mat er like billig

Men det koster minst 49 kroner mer, og reklamen kan være ulovlig.

VANSKELIG Å SE: Visstnok står fraktprisen til Kolonial.no opplyst på den lille stripa du ser helt nederst på plakaten. Men dette er langt fra godt nok til å påstå at melkekartongen er like billig levert på døra, ifølge Forbrukerombudet.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VANSKELIG Å SE: Visstnok står fraktprisen til Kolonial.no opplyst på den lille stripa du ser helt nederst på plakaten. Men dette er langt fra godt nok til å påstå at melkekartongen er like billig levert på døra, ifølge Forbrukerombudet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Samme melkebart. Like billig. Levert på døra.»

Dette sier en reklameplakat for Kolonial.no – nettbutikken for dagligvarer. Over er det et bilde av en melkekartong med prisen 12,40 kroner på Rema 1000, og det samme hos Kolonial.no.

Men skal du ha melkekartongen «levert på døra», slik reklamen sier, vil den koste deg minst 61,40 kroner. For hjemlevering koster fra 49 til 89 kroner.

Da er det plutselig ikke «like billig» lenger, og Forbrukerombudet mener reklamen bryter loven.

LES OGSÅ: Hvilken er best? Vi testet Kolonial.no mot Marked.no

Gjemt i liten skrift

- Vi fikk en klage på dette, og har lagt merke til reklamene selv også, forteller fagdirektør Jo Gjedrem i Forbrukerombudet til Dinside.

Etter å ha vurdert reklamekampanjen, som går i forskjellige varianter over hele Østlandet, kom de fram til at den bryter markedsføringslovens forbud mot villedende prisopplysninger.

Både fordi «like billig»-påstanden ikke stemmer sammen med teksten «levert på døra», og fordi opplysningene om fraktprisen er gjemt i svært liten skrift i bunnen av plakatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer