Inkasso og kredittgjeld

Kom deg ut av kreditt-knipa

Tårner det seg opp med ubetalte regninger, bør du ikke legge dem i skuffen og lukke igjen, men ta grep med én gang. Vi har samlet de beste tipsene.

FERIEPENGER: Forbrukerøkonom Thea Olsen kommer med tips til bruk av feriepenger du ikke trenger til nettopp ferien. Du kan jo bruke noe til å betale kredittgjeld. Flere gode tips får du i saken nedenfor. Video: Danske Bank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev Dinside om at til tross for fallende samlet inkassogjeld blant norges befolkning, frykter inkassobyråene at det er store mørketall og en inkasso-bølge etter pandemien.

I tillegg er det stadig flere småregninger, som mobilabonnement og strømfakturaer, som går til inkasso. Det at mange ikke klarer å betale disse kravene er bekymringsverdig.

Mer kredittgjeld

Samtidig øker kredittgjelda. Kredittkortbruken gjenspeiler nemlig utviklingen i coronasituasjonen, og en økning på 7,5 prosent fra april til mai viser at gjenåpning av butikker og serveringssteder har ført til høyere forbruk.

Mange har kanskje også bestilt ferie, eller tatt seg råd til andre investeringer, påpekte daglig leder Egil Årrestad hos Gjeldsregisteret.com før sommeren.

Kan du ikke betale? Gjør dette nå!

Er du en av dem som sitter med et tårn av ubetalte regninger foran deg, og vet at dette bare er toppen av isfjellet, føles nok situasjonen ganske så fortvilet.

Heldigvis er det grep du kan gjøre for å få oversikt og, med tid og stunder, få bukt med gjelda.

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim, kjent som én av ekspertene i «Luksusfellen», anbefaler deg å gå gjennom økonomien din etter følgende punkter i et innlegg på Pengeverkstedet.no:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.