Slik unngår du svindlerne

Kom ikke Finn-varen?

Mange opplever å betale for en vare på Finn.no, som ikke dukker opp i posten. Men du kan få pengene tilbake - hvis du er heldig.

UHELDIG MED KJØPET? Slett ikke alle selgerne som annonserer for varer, sender deg varen etter betaling. Hva gjør du da? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
UHELDIG MED KJØPET? Slett ikke alle selgerne som annonserer for varer, sender deg varen etter betaling. Hva gjør du da? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av klagene som Forbrukerklageutvalget jevnlig behandler, gjelder folk som har kjøpt - og betalt - for en vare fra en privat selger på Finn.no eller andre liknende tjenester, uten at de noensinne mottar varen.

I noen tilfeller er det snakk om varer for flere tusen kroner.

Men er det håp om at kjøperen i slike tilfeller kan få pengene tilbake for varen de har betalt for, men ikke mottatt?

Varen kom aldri

Blant de behandlede sakene i Forbrukerklageutvalget er det folk som har kjøpt alt fra en ring til 1.550 kroner til en iPhone X til 5.500 kroner – av private selgere, uten å få noe som helst.

Felles for disse sakene er at kjøper har kunne dokumentere kjøpet overfor Forbrukerklageutvalget ved hjelp av en kvittering og korrespondanse mellom partene.

Dermed har Forbrukerklageutvalget kunnet slå fast at selgeren som ikke har levert varen må betale pengene tilbake, inkludert renter.

Dette gjør Finn

Vi har spurt Finn hva de gjør for å stoppe selgere med uærlige hensikter.

Ifølge Geir Petter Gjefsen, leder for forbrukertrygghet, jobber hans avdeling med forbrukertrygghet blant annet gjennom kontroll av annonser, meldinger og brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer