Kommentar: Blodig alvor

Blodbankene skriker etter blodgivere. Jeg gir gjerne litt av min sjeldne blodtype, men da må blodbankene ha åpent mer enn fire timer om dagen.

Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har man med jevne mellomrom blitt gjort oppmerksom på at de norske blodlagrene er rekordlave. Hvis ikke flere melder seg, må man forsøke å hente blod fra utlandet.

Og i verste fall blir det ikke nok blod til deg eller meg hvis et stort uhell skulle skje.

Gi blod

Fotballag har vært innom blodbanken - for å gi blod - og for å gi befolkningen en grunn til å stille opp.

Jeg ble sikkert, som mange andre, litt rørt av situasjonen. Litt blod må man da kunne gi, eller? I alle fall så lenge man ikke er redd for sprøyter og litt blodflekker.

Men så enkelt skulle det ikke være.

Halvdagsåpent

På nettet var det greit. Du skulle bare sende inn en elektronisk melding om at du var villig til å bli blodgiver, og da skulle blodbanken ta kontakt for å avtale time.Så langt, så godt.

Blodbanken ringte. En veldig hyggelig dame, så absolutt. En slik man gjerne vil gi litt blod til.

Men så oppstod problemene.

Det viste seg nemlig at de hadde påbegynt "sommertid". Derfor hadde de bare åpent fra ni til ett de fleste dagene. Tirsdag hadde de "såkalt" langdag, åpent til 16:30.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer