Kommentar: Det er ikke over ennå

De dårligere tidene vil etterhvert vise seg i selskapenes resulater. Samtidig tror vi ikke krisen har blomstret fra seg i Asia og Latin-Amerika. Mye peker mot fortsatt turbulente måneder, men kronerenten kommer kanskje raskere ned igjen enn tidligere forventet.

Jon Erland Madsen, Redaktør DinSide Økonomi Foto: tg
Jon Erland Madsen, Redaktør DinSide Økonomi Foto: tg Vis mer
Publisert

Rådene i artikkelen fra 5. mai var selvfølgelig avfødt også av en god del flaks (børsen nådde sitt toppnivå dagen etterpå), men det var en spesielle episode som fikk meg til å tro at vi var på konjunkturtoppen: Vi var midt inne i et lønnsoppgjør som tegnet til å bli meget kostbart, uten at det i noen særlig grad lot til å berøre markedene. Det var klart at de høye tilleggene etterhvert ville gi et visst prispress i økonomien.

Samtidig la regjeringen frem et knippe dårlige forslag til revidert nasjonalbudsjett. Svakheten var ikke bare en helt usedvanlig samling dumme tiltak, men at ingen av dem hadde utsikter til å bli vedtatt. Dette så ikke ut til å bekymre regjeringspartiene, som lot til å mene at de hadde gjort sitt ved på en eller annen måte å ha skrapt sammen noen forslag som ga litt innstramning. Ville ikke Storinget ha forslagene, så too bad, men regjeringen skulle på sin side snart hjem til distrikts-Norge på ferie og hadde sauesanking og juksafiske å tenke på.

Så kom "episoden". Omtrent 3. mai leste jeg i avisen at totalindeksen på Oslo børs hadde satt ny rekord. Men dette var ikke registrert på avisenes forsider. Hverken i Finansavisen eller i Dagens Næringsliv. Man måtte til børssidene for å finne det ut. Børsrekorder var blitt så dagligdags. Avisene gadd ikke å skrive om det lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer