Kommentar: Farlig godt?

KOMMENTAR: Dette kan være et godt tilbud for pensjonister med lite penger. Likevel bør de tenke seg svært godt om før de hopper på en slik avtale.

Publisert
Sist oppdatert

Er dette farlig godt, eller for farlig til å være godt?

Å opprette en boligpensjon eller boligkreditt er såklart dyrt, for bankene sørger som alltid for å ta seg en klekkelig sum for å låne penger til deg. Men spørsmålet er om tilbudet er så dyrt og farlig, at alle burde holde seg unna.

Nei, mener vi.

Rik, men fattig

For realiteten er at mange eldre her i landet sitter på utrolig store verdier, boligene deres tatt i betraktning. Men de har likevel for dårlig råd til å varme opp huset, spise en skikkelig middag eller drikke et glass rødvin lørdag kveld.

De eier kanskje en bolig som er verdt to, fire eller seks millioner kroner. Og de eneste som får noe (økonomisk) ut av det er barna deres, når foreldrene altså er borte.

Velger eldre i en slik situasjon å ta opp et lån i huset deres, vil de kunne få ekstra penger til forbruk hver måned som kanskje nettopp er det som skal til for å gjøre det moro å leve livet.

Og det trenger kanskje ikke å være et stort beløp som gjør forskjellen.

Arveoppgjør

Noen vegrer seg kanskje for å bruke opp penger, som de hadde håpet barna skulle arve. Likevel er det heldigvis en tendens i samfunnet nå til at eldre blir flinkere til også å tenke på seg selv - blant annet fordi de ser at barna deres har minst like god råd som dem selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer