Kommentar: Hvitebørs er godt for deg!

Husleieprisene og taxiprisene slippes fri og "svartebørssalg" av billetter erklæres lovlig. Om det håndteres riktig, vil vi kunder tjene stort på frislippet, skriver redaktør Jon Erland Madsen.

Publisert

Det har aldri vært noen lover mot videresalg av billetter, har Justisdepartementet nå funnet ut. Det har med andre ord faktisk aldri eksistert noen svartebørs. Alt har vært hvitt og lovlig og en passende benevning på virksomheten vil være "billetthandlere".

Ingen billetter forsvinner

Billetthandlerne går ikke selv på konsert og breier seg på 70 seter. De videreselger alle billettene de har kjøpt, om de klarer det. Like mange billetter som før er altså tilgjengelige for publikum.

Ja, billettene blir gjennomgående dyrere

Om billetthandlerne over tid ikke tjener penger, vil de slutte. Er de aktive, er det fordi de tjener penger. Og tjener de penger, er det du og jeg som betaler.

Men de som trenger billettene mest får dem

Billetthandlerne sørger for en riktigere fordeling av billettene blant publikum. På en veldig etterspurt konsert kan de kanskje ta tusen kroner for en billett.

Det er i virkeligheten hundretusener av mennesker i Norge som kan betale tusen kroner for en billett om det var den og bare den de på død og liv ville ha.

Markedspris for billetten sørger altså for at det er de som har aller mest lyst, som føler det største behovet for å være til stede, som fyller setene. Det gir samlet større velferd enn om salen fylles av tilfeldige, halvinteresserte nysgjerrige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer