Kommer hjelpen frem?

Kan vi være sikre på at alle pengene vi gir til de nødlidende i flomkatastrofen kommer frem? Og kan vi få vite hva pengene vil bli brukt til?

Publisert
Sist oppdatert

Givergleden i de norske hjem har nok aldri vært større enn den siste uken. Noe som absolutt er forståelig for alle som har sett bildene på tv-skjermen avsløre katastrofens omfang og uhygge.

Du har sikket selv gitt en slump penger til det gode formålet. Men har du egentlig tenkt på hvem du har gitt pengene til - og hvordan pengene egentlig er tenkt brukt? Kan du for eksempel være 100 prosent sikker på at ditt bidrag ikke går til et helt annet formål?

TRYKK HER - ELLER PÅ LENKENE OVER - FOR Å SE HVA PENGENE GÅR TIL I DE ULIKE ORGANISASJONENE.

Svindelforsøk

En annen ting det kan være lurt å tenke på, er å sikre seg best mulig at pengene ikke havner i svindleres lommer.

For når nøden og givergleden er størst, er det dessverre slik at noen råtne egg prøver å utnytte situasjonen.

Derfor bør du aldri gi penger uten å sikre deg følgende:

At de som driver innsamlingen kan bevise at de er registrert i, og blir kontrollert av, stiftelsen Innsamlingskontrollen.At du bare gir penger til en organisasjon du har hørt om før, og som du vet hva står for.At organisasjonen du gir penger til, har en nettside med opplysninger om adresser, telefonnumre og kontonumre.At du selv setter pengene inn på en konto, og at du ikke blir bedt om å sende pengene til en mystisk eller ukjent bank eller konto.At du ikke svarer på mail med forespørsler om penger, spesielt gratis mailadresser fra for eksempel hotmail eller yahoo.At du ringer et av de etablerte nødtelefonnumrene, som du på forhånd har sjekket ut.At du sjekker at bøssebæreren du gir penger har fotoidentifikasjon på ytterplagget sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer