Kommer ikke drosjen?

Kan du kreve å bli kjørt gratis når en forhåndsbestilt drosje kommer en time for sent? En ringerunde vi har foretatt, viser at praksisen varierer rundt om i landet.

Kommer ikke drosjen?
Publisert

Du har bestilt drosje hjem på julaften, så sent du bare våger med tanke på at dine mindreårige barn ikke skal være helt utslitt. Men drosjen kommer ikke. Du venter og venter. Det går en halv time. Det går én time. Ungene sutrer og hyler, halvt i svime. Langt på natt - over én time etter tiden du avtalte med sentralen for én uke siden - kommer drosjen.

Du er nå temmelig het rundt ørene, og krever at drosjesjåføren kjører deg hjem gratis. Gjør han det?

Kristiansand: Ja

I Kristiansand er det to drosjesentraler. Utbryterne i Taxi Sør holder det høyeste servicenivået DinSide fant under ringerunden. - Om drosjen er én time forsinket i forhold til avtalt tid, vil sjåføren få beskjed fra sentralen om å kjøre passasjeren gratis, sier daglig leder Ole Martin Olsson. - Da har vi enten foretatt en feilregistrering her eller sjåføren har ignorert en beskjed. Når feilen så klart ligger hos oss, erstatter vi turen uten videre.

I høytidene tar Taxi Sør forbehold om at det kan bli litt forsinkelser. Men det er snakk om høyst ti minutter, mener Olsson, som later til å ha bedre kontroll over trafikksystemet sitt enn noen andre DinSide snakket med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer