- Kommer til å bli lite gøy å være norsk

Norge kan bli mekka for ID-tyveri.

NAIVE NORDMENN: Christian Meyer i Norsk senter for informasjonssikring sier nordmenn er grenseløst naive, og er derfor ekstra utsatt for identitetstyveri. Foto: Per Ervland
NAIVE NORDMENN: Christian Meyer i Norsk senter for informasjonssikring sier nordmenn er grenseløst naive, og er derfor ekstra utsatt for identitetstyveri. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 200.000 nordmenn er rammet av identitetstyveri, viser tall fra TNS-Gallup. Fortsetter utviklingen, kan det hende at de aller fleste av oss blir utsatt for denne typen kriminalitet.

- Jeg tror vi bare så vidt har begynt, sier sier Christian Meyer i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Han tror Norge vil bli et svært attraktivt mål for utenlandske ID-tyver.

- Det kommer til å bli veldig lite gøy å være nordmann etterhvert. Vi blir stadig mer globale, flinkere med engelsk, samtidig som utlendingene blir flinkere i norsk. Derfor vil mange nå se mot verdens rikeste land som renner over av melk og honning, og bli fristet til å reise hit og forsyne seg, sier Meyer til DinSide.

- Grenseløst naive

Ifølge Meyer har språket vært det største hinderet for utenlandske id-tyver fra å slå til i Norge.

- Vi har vært lite utsatt tidligere på grunn av dette rare språket vårt. Det har tradisjonelt vært engelsktalende land med USA, Canada og deretter Storbritannia i front, som har vært mest utsatt.

- Nå ser vi for eksempel at Nigeria-brevene, som tidligere kom på engelsk, nå kommer på norsk i stedet. Og folk går jo på det!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer