SMS-er fra Komplett om iPhone X er svindel

Komplett advarer mot iPhone X-svindel

Svindlerne sender tekstmeldinger med falsk avsender.

UKJENT OMFANG: Flere har meldt fra om de falske tekstmeldingene fra Komplett, men ingen vet hvor omfattende det har vært. Mottakerne ble bedt om å følge en lenke, hvor svindlerne trolig ville lokke til seg kortdetaljene deres. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
UKJENT OMFANG: Flere har meldt fra om de falske tekstmeldingene fra Komplett, men ingen vet hvor omfattende det har vært. Mottakerne ble bedt om å følge en lenke, hvor svindlerne trolig ville lokke til seg kortdetaljene deres. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

«Får SMS om at jeg må bekrefte adresse for å få en iPhone X fra dere. Jeg har ikke bestilt noe, så hva er dette?» spør en kunde på Kompletts Facebook-sider.

Og hun får snart selskap av flere som har mottatt den samme meldingen, med «Komplett» som avsender:

«Din iPhone X venter på levering! Dekning av fraktkostnader er det eneste som mangler. Bekreft adresse din her».

- Noen har sendt ut SMS med Komplett som avsender, forteller Kompletts kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes til Dinside.

For det hele er svindel.

Ville trolig lokke til seg bankkort

Tekstmeldingen inneholdt en lenke vi ikke får sjekket, da adressen vi har tilgang til ikke lenger er gyldig. Kjenner vi svindlerne rett, bruker de flere adresser, hvor noen fortsatt fungerer.

Heller ikke Tollnes kan fortelle hvordan nettstedet så ut. Men ofrene blir trolig bedt om å «dekke fraktkostnaden» ved å skrive inn kortdetaljene sine; såkalt phishing.

Svindlerne nøyer seg neppe med å bare trekke en vanlig fraktpris på rundt femtilappen. Og noen iPhone X kan du selvfølgelig se lenge etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer