- Komplett.no har villedende prisløfte

Nettbutikken lover markedets laveste priser, men en undersøkelse viser at over 5000 varer er billigere hos andre forhandlere.

MÅ ENDRE REKLAME: Forbrukertilsynet har bedt Komplett gjøre endringer i markedsføringen sin etter at de markedsførte sitt prisløfte med lovnader om å ha markedets laveste pris, noe de slett ikke hadde. Foto: Eilin Lindvoll
MÅ ENDRE REKLAME: Forbrukertilsynet har bedt Komplett gjøre endringer i markedsføringen sin etter at de markedsførte sitt prisløfte med lovnader om å ha markedets laveste pris, noe de slett ikke hadde. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komplett.no lover forbrukerne markedets beste priser i markedsføringen sin, men etter at Forbrukertilsynet har gjennomgått prisene deres, fant de ut at dette ikke stemte helt.

Prissammenlikninger gjort mellom Komplett og konkurrentene på Prisjakt.no viste nemlig at førstnevnte nettbutikk hadde 3670 varer som var dyrere enn hos Proshop.no, samt 1564 varer som var dyrere enn hos Dustinhome.no.

Karin Berg, direktør i Kompletts B2C-avdeling, sier til Dinside at de anerkjenner Forbrukertilsynets viktige rolle, og at de mener det er positivt at tilsynet har sett nærmere på prisløftet deres.

Hun legger til at Komplett har fått svarfrist til 10. juni, men varsler allerede nå at de vil imøtekomme tilsynets krav.

Kan ha betalt mer enn de burde

På egne nettsider markedsfører Komplett et prisløfte som blant annet inneholder påstander om at ambisjonen deres er å alltid være billigst i Norge, og at kundene skal være trygge på at de får den beste markedsprisen ved å handle hos dem, påpeker Forbrukertilsynet.

- Markedsføringen av prisløftet er egnet til å gi forbrukerne inntrykk av at Komplett følger nøye med på prisene i markedet og skrur de ned hvis konkurrentene gjør det, sier avdelingsdirektør Jo Gjedrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer