Kondomet som forsvant

Prevensjon og gummivarer kommer i mange former. Men kondomet for kvinner er det ikke så mange som har erfaring med.

Publisert
Sist oppdatert

- Femidom? Nei, det har vi nok ikke lenger. Det tror jeg ikke du kan få tak i på apoteket, det er veldig lenge siden vi har solgt det i alle fall...

Femidomet er det lenge siden de har hørt om ved Apotek1 på St.hanshaugen i Oslo. Og noen telefoner til andre apoteker viser det samme resultatet. Femidomet selges ikke lenger på norske apoteker.

Tommelen nedDet er ikke bare opp til gutta å sørge for beskyttelse. Den kvinnelige utgaven av kondomet - femidomet er også et alternativ som kan gi god beskyttelse. Men fungerer det like bra?

Norske kvinner vendte i alle fall tommelen ned for femidomet. Etter en prøveperiode på apotekene for noen år siden, er de nå forsvunnet helt fra hyllene.

Årsaken til at femidomet ble en flopp handler i alle fall ikke om sikkerhet. For femidomet kan skilte med 95 prosent sikkerhet mot gravididitet. Det betyr at fem av hundre kvinner vil bli gravide i løpet av et år dersom du bruker femidomet ved hvert samleie. I tillegg beskytter prevensjonsmiddelet mot seksuelt overførbare sykdommer.

Femidomet settes inn i kvinnens vagina og kan godt settes inn en stund før samleie. Det er laget av tynn plastikk og har en stor ring som skal bli liggende på utsiden av vagina. Følelsen ved bruk kan sammenliknes med kondomer, men noen opplever at femidomet fører til lyder som kan være forstyrrende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer