Konfirmasjonsgaven DU kontrollerer

Du vil gjerne gi barnebarnet en klekkelig sum penger til konfirmasjonen, men ser helst at pengene blir brukt til noe fornuftig. Da bør du ta deg en tur i banken. De har avtaler som passer for rause kontrollfriker.

Konfirmasjonsgaven DU kontrollerer
Publisert

I disse dager går tusenvis av femtenåringer rundt i konfirmasjonsdresser og gnir seg i hendene over tusenlappene som renner inn. Tanter, onkler, bestemødre og bestefedre blar opp bunkevis med kontanter. Med skrekk tenker de på alt tull og tøys den uansvarlige konfirmanten kan sløse bort pengene på.

Sperret konto

Er du en av disse rause kontrollfrikene som helst hadde sett at fjortisen tenkte litt mer på framtida? Da bør du ta deg en tur i banken for å sikre at deg at pengene ikke går med til fjortissløsing. Du kan nemlig uten problemer sette gaven inn på en konto som er sperret helt til konfirmanten blir litt voksnere.

Det er ikke sikkert du blir den mest populære giveren i konfirmasjonen hvis du velger å binde opp gaven. Men på sikt skal du se at populariteten øker.

- Det er ikke noe problem for giver å opprette en konto der han bestemmer når pengene kan brukes, sier Gerd Inger Sødal som er kunderådgiver i Kredittkassen i Oslo.

Også i DnB bekrefter de at slike kontoer kan opprettes av en hvilken som helst giver.

Flere muligheter

Dette er mulighetene dine til kontroll dersom du går til Kredittkassen for å opprette en konto med penger til konfirmanten:Sperret høyrentekonto Du kan sette pengesummen, la oss si 10.000 kroner, inn på en høyrentekonto, og bestemme at pengene ikke kan tas ut ennå. Det vanlige er å legge inn en sperre som gjelder inntil konfirmanten er myndig, altså 18 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer