Kong Abdullahs nye by

Kongen bygger et nytt finansielt sentrum.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du synes utbyggingen av Opera-området i Oslo er litt lite ambisiøst, vel, så bør du se østover. Kong Abdullah av Saudi-Arabia presenterte for to år siden planen om en en by ganske enkelt oppkalt etter ham selv; King Abudullah Economic City.

Gigantoloman?

Ambisjonen er som følger: Å bli et nytt finansielt og økonomisk senter. 27 milliarder dollar har kongen lagt ned i første omgang for å bygge sin nye by, midt mellom de hellige byene Mekka og Medina. Flyplass og havn skal sikre handel og transport av varer og folk, og sørge for å kunne ta i mot 300.000 pilegrimer hvert eneste år.

Dernest skal byen ha sitt egne forsknings-, utvikling- og industrisentra, og naturligvis skal investorer og banker få sin egen øy. Det er satt av plass til et område hvor turister skal kunne bo og drive vannsport i Rødehavet, og egne residensområder, naturligvis utstyrt med sportsanlegg (golf, selvfølgelig) og båthavn.

Mon det blir lett å trekke til seg utenlandske investorer i Kong Abdullahs nye økonomiske by?

Foto: Kingabdullahcity.com
Mon det blir lett å trekke til seg utenlandske investorer i Kong Abdullahs nye økonomiske by?

Foto:
Kingabdullahcity.com Vis mer


Ifølge reklamen skal byen ha siste nytt i sømløst teknologisk utstyr som skal sørge for effektivitet og fart, og som dessuten ser imponerende futuristisk ut. Men i reklamen er det ikke en eneste kvinne, så dette blir kanskje en by for menn?

Se prosjektets reklamefilm her

Saudi-Arabia dekker det meste av den arabiske halvøy, har 24,3 millioner innbyggere. Hovestaden heter Riyadh. Utrolige 60 prosent av arbeidsstokken er fremmedarbeidere. Kong Abdullah ibn-Abd-el-Aziz Ibn Saud ble statsoverhode i 2005. Bruttonasjonalprodukt per hode er 11.700 dollar ifølge Encyclopædia Britannica, tilsvarende tall for Norge er p.t. 84.000 dollar. Ifølge informasjon fra den norske ambassaden i Saudi-Arabia skal også utlendinger følge landets skikker med hensyn til påkledning og religionsutøvelse. Kvinner som menn skal være tildekket, og homoseksualitet kan straffes med pisking, fengsel og dødstraff.

AKTUELT:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer