Kongen skal opereres igjen

Kongen skal opereres for en klaffefeil som består i en tranghet i klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren.

Publisert
Sist oppdatert

Det fortalte slottet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Under en rutinekontroll på Rikshospitalet tirsdag denne uken ble det konstatert at det er inntruffet en endring i Hans Majestet Kongens helsetilstand, skriver slottet i en pressemelding.

Kongen er gjennom mange år blitt kontrollert for en klaffefeil som består i en tranghet i klaffen mellom hjertet og hovedpulsåren, såkalt aortastenose.

Denne trangheten har økt meget langsomt, og har ikke plaget ham. Kongens tilstand har vært fulgt nøye.

Da Kongen ble operert for blærekreft i desember 2003, var klaffefeilen fortsatt moderat og uten betydning for inngrepet. Siste rutinekontroll viste imidlertid at trangheten i klaffen nå er blitt høygradig, og Kongens kondisjon er tydelig blitt redusert, selv om han ikke føler seg syk.

Denne klaffefeilen har fulgt et helt vanlig utviklingsmønster. Når slike klaffefeil begynner å gi plager, er det alminnelig enighet om at tidspunktet for kirurgisk behandling er kommet. Legene ved Rikshospitalet har besluttet at Kongen skal opereres like over påske.

Inngrepet vil bli utført av et team ledet av professor dr. med. Odd Geiran ved Rikshospitalets Thoraxkirurgisk avdeling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer