Konkurranselov - nå også for forbrukerne

Som kjent , skal en høre mye før ørene faller av. Nå får vi altså høre at det har vært en intern krangel i statsforvaltningen om hvorvidt den nye konkurranseloven skal være for forbrukerne eller ikke. Stortinget har skåret igjennom.

Konkurranselov - nå også for forbrukerne
Publisert
Sist oppdatert

"Hensynet til forbrukerne vil veie tyngre enn før når fremtidige fusjoner i bank og forsikring vurderes: Stortinget har nettopp vedtatt at det skal tas særlig hensyn til forbrukernes interesser når myndighetene anvender den nye konkurranseloven", kanan vi lese i et oppslag i Forbrukerportalen

Nytt

Det er nemlig slett ikke noen selvfølge, tro det eller ei, at det skal stå i loven at forbrukernes interesse skal veie tungt. Før seieren i Stortinget, tapte Forbrukerrådet to runder i arbeidet med den nye loven.

Forbrukerrådet foreslo en hjemmel for å legge særskilt vekt på kundenes interesser både i høringsrunden til forslaget til ny lov og i et møte med familie-, kultur- og administrasjonskomiteen i Stortinget rett før jul.

"Tøyseforslag"

Arbeids- og administrasjonsdepartementet vendte tommelen ned for forslaget i sin innstilling til Stortinget:

”Å fremme konkurransen bidrar til å fremme forbrukerpolitiske mål. Departementet kan ikke se noe behov for eksplisitt å inkludere forbrukerpolitiske mål i konkurranselovens formål”, het det i innstillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer