Kontakt busselskapet nå

Var du en av de mange tusen brukerne av månedskort som ble rammet av busstreiken fra 14. mai til 10. juni? Du har rett til å få penger igjen fra busselskapet dersom du ikke hadde tilgang til alternativ transport som ble dekket av månedskortet. Men du må kreve din rett nå!

Undersøk om du er en av dem som får penger tilbake etter streiken. Foto: karoline brubæk
Undersøk om du er en av dem som får penger tilbake etter streiken. Foto: karoline brubæk Vis mer
Publisert

Dersom du kjøpte månedskort i mai kan du få refundert omkring halve verdien av kortet dersom ditt busselskap var ett av de som streiket fra 14. mai. Innehavere av månedskort kan kreve å få penger tilbake for hver dag streiken varte.

Forskjellig praksis

De fleste busselskapene har regler som tilsier refusjon kun når månedskortet leveres inn mens det fortsatt er gyldig. Du kan likevel regne med å få tilbake penger fra de fleste selskapene som hadde sjåførene sine i streik selv om du ber om det i ettertid. Men fremgangsmåten og kriteriene for å få refusjon er forskjellig fra selskap til selskap.

Noen selskaper benytter kort der gyldigheten er fra den første i en måned til den første i neste måned. Har du et av disse månedskortene vil du mest sannsynlig kun ha bruk for refusjoner for mai. Dersom du kjøpte kort i juni, selv om det var streik, er det ditt problem. Og dersom du har valgt å kjøpe månedskort etter streiken kan du ikke regne med å få redusert prisen. Med ti junidager uten busstransport,lønnte det seg å benytte andre billettformer i disse selskapene etter at streiken var avsluttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer