Tæpping er det nye norske ordet for kontaktløs NFC-betaling

Kontaktløs betaling skal hete «tæpping»

Har du betalt for en vare ved å legge kortet ditt oppå betalingsterminalen? Da har du tæppet, ifølge BankAxept.

Å TÆPPE: Bruker du bankkortet på denne måten, altså kontaktløst med NFC, skal det hete å tæppe, ifølge BankAxept. Foto: BankAxept
Å TÆPPE: Bruker du bankkortet på denne måten, altså kontaktløst med NFC, skal det hete å tæppe, ifølge BankAxept. Foto: BankAxept Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet som formidler betalingssystemer til norsk handelsnæring har kommet fram til at ordet «tæppe» skal bety kontaktløs kortbetaling, slik man ofte sier «trekke» når man drar kortet gjennom slissen i betalingsterminalen før man taster kode.

Med kontaktløs betaling trenger du verken trekke kortet eller taste kode. Du holder kortet foran betalingsterminalen i kiosken, på kafeen eller på butikken, så blir beløpet belastet uten noe mer om og men.

Metoden gjør betaling gjennomsnittlig ni sekunder raskere enn med den tradisjonelle metoden for kortbetaling, ifølge BankAxept.

Her ser du hvordan det fungerer:

SLIK FUNGERER DET: Hva skjer når du betaler med kort? Hvordan oppdages potensielle farer? Og hvordan fungerer egentlig kontaktløs NFC-betaling? Video: Per Ervland Vis mer

Ordet tæppe – som er en fornorskning av det engelske tap – var blant flere tusen forslag som kom inn i konkurransen BankAxept utlyste på nettsiden nyord.no nylig.

– Både ordene scanne og swipe kom høyt opp på listen, men ingen av disse ordene er norske, og det gir heller ikke en korrekt beskrivelse av hva man gjør. Engelske tap eller norske tæppe brukes i dag av flere andre internasjonale aktører for kontaktløs betaling, sier kommunikasjons – og markedssjef Frode Riis Andersen i BankAxept.

Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med Bank Axept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer