Kontantkort - vanvittig dyrt og upraktisk!

Selv om du bare er i Sverige kan det koste deg en liten formue å prate med venner hjemme. Pris-forskjellene er enorme: 10 minutter med Telenor RingKontant koster 89 kroner, mens abonnements-kundenes regning er i underkant av 60 kroner!

Publisert

Så lenge du holder deg i Europa kan du bruke kontantkort i utlandet. Prisene er imidlertid skyhøye og de to operatørene har høyst forskjellige tilbud.

Telenor – ikke bare enkelt

Har du Telenor RingKontant-abonnement er det mye du må huske på før du drar til utlandet. For det første må du aktivere utenlandstjenesten før du drar.

Dette kan du gjøre enten ved å ringe kundeservice på tlf.nr. 09000, eller gå inn på deres hjemmesider. Videre må du til enhver tid ha minimum kr 500,- på ringekortet, hvis ikke blir det sperret. Du kan hverken ringe kontofonen eller få ladet opp kortet mens du er i utlandet, så pass på å være godt rustet!

Ved bruk av kontantkort kan du kun ringe innenfor det landet du befinner deg, eller hjem til Norge. Kontantkort-prisene er som for vanlige abonnement pluss et tillegg på kr 3,- pr. minutt hvis det er du som ringer, og et tillegg på kr.1,- hvis andre ringer deg. Det kan derfor fort bli en dyr affære. Sending av SMS-meldinger koster kr 5,- pr.stk.

NetCom – enklere å reise, umulig å ringe

Har du et NetCom-abonnement er det bare å pakke kofferten og dra. Du trenger ikke melde fra, og du kan motta samtaler så lenge du har penger på kortet. Problemet er bare at du ikke har mulighet til å ringe ut -i det hele tatt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer