Kontantkort? Nei, dessverre...

Det koster å ha en liten og sexy mobiltelefon. For å stå bedre rustet når uhellet er ute kan det derfor lønne seg å tegne mobilforsikring. Er du kontantkortkunde er du imidlertid ikke ønsket som forsikringstaker.

Publisert

Har du kontantkort hos Telenor eller NetCom kan du bare glemme å forsikre mobiltelefonen din. Selv om begge selskapene er fullstendig klar over at kontantkortkundene gir klingende mynt i kassa, vil de altså ikke gi de samme kundene dette tilbudet.

Det synes vi er alt for dårlig. Hvis du har en rådyr mobiltelefon med vanlig abonnement, og så bytter til kontantkort, kan du altså oppleve å bli avspist av selskapene. Du får faktisk ikke ett rødt øre om telefonen din skulle bli stjålet. Forsvinner statussymbolet til 8000 kroner, blir det en ganske trist opplevelse.

Ingen fakturering

Da vi spurte NetComs kundeservice om hvorfor det ikke gikk an å forsikre sin kontantkorttelefon fikk vi beskjed om at: " det ikke var mulig, fordi det ikke var noen fakturering til kontantkortkunder".

Når du kjøper mobiltelefon med kontantkort kan du oppgi navn og adresse, blant annet for å komme med i telefonlistene deres, det skulle altså ikke være noen uoverkommelig jobb å sende en regning. Det at du slipper å få noen regninger i posten er allikevel en kjempefordel for mange av de som bruker kontantkort. Og det å sende ut en faktura på 20 kroner i måneden i forsikringspremie er sikkert både dyrt og upraktisk for selskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer