Kontantstøtte til togpendlere

I forslaget til nytt statsbudsjett ønsker regjeringen å innføre nye regler for arbeidsreiser. Av de som har grunn til å juble kan togpendlere rope høyest.

Til jul faller avgjørelsen om det nye statsbudsjettet. Slik det ser ut nå får togpendlerne årets julegave.
Til jul faller avgjørelsen om det nye statsbudsjettet. Slik det ser ut nå får togpendlerne årets julegave. Vis mer
Publisert

Regjeringen ønsker å innføre en felles sats for beregning av fradrag for reise mellom hjem og arbeidssted. Den foreslåtte satsen på 1,40 kroner uansett reisemåte innebærer en betydelig skattelette for pendlere som i dag allerede benytter kollektivtransport. Mange vil kunne utgiftsføre beløp på mellom 50.000 og 100.000 kroner i motsetning til i dag hvor likningskontorene bare godtar fradrag for billettutgifter. Dermed kan pendlere med lang reisevei slippe jubelen løs. For mange av dem innebærer regjeringens forslag en skattelette på godt over 1.000 kroner i måneden. Snakk om julepresang!

Dagens system

I dag er systemet for fradrag for reiser mellom hjem og arbeidssted basert på følgende:

Reiseutgifter mellom hjem og arbeidssted er fradragsberettiget når avstanden er minst 2,5 km hver vei. Fradrag kan likevel innrømmes for kortere strekninger når dette er rimelig på grunn av uførhet, alder eller helbredstilstand.

Hvis vilkårene for fradrag er oppfylte, vil det være utgiftene ved bruk av rutegående transportmiddel som anses som nødvendige utgifter. Fradrag beregnes på grunnlag av månedskort eller andre rabattordninger. Dersom det ikke går rutegående transportmiddel på strekningen, og avstanden er minst 2,5 km hver vei, kan det innrømmes fradrag for bruk av egen bil etter standardsatsen 1,95 kroner per kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer