Coronavirus

Kontantstøtte ved stengt barnehage?

Derfor får du ikke kontantstøtte når barna er hjemme under corona-situasjonen.

STENGT BARNEHAGE: Du får likevel ikke kontantstøtte om du er hjemme med barn mellom ett og to år. Foto: Paul Kleiven/NTB Scanpix
STENGT BARNEHAGE: Du får likevel ikke kontantstøtte om du er hjemme med barn mellom ett og to år. Foto: Paul Kleiven/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som kjent har corona-situasjonen ført til stengte barnehager landet over. Dermed er mange barn hjemme med foreldrene på hverdagene.

Normalt sett kan foreldre som velger å være hjemme med barn mellom ett og to år, motta kontantstøtte. Enkelte har kanskje lurt på om dette kan skje nå, når man er hjemme med barna sine over lengre tid.

Barna har barnehageplass

Vi har spurt Nav sentralt om dette, som kan fortelle at det ikke gis kontantstøtte ved stengte barnehager.

- Ett av vilkårene for å få kontantstøtte er at barnet delvis eller ikke gjør bruk av barnehageplass som det ytes offentlig driftstilskudd for. Selv om barnehagene nå er midlertidig stengt, så har ikke barna mistet barnehageplassen sin. Etter dagens regler, vil det derfor ikke foreligge rett til kontantstøtte, skriver Nav til oss i en e-post.

De forklarer videre at når man har fått tildelt en barnehageplass, er det avtalt hvor lenge barnet kan være i barnehagen. Og det er denne avtalte oppholdstiden i barnehagen som er avgjørende for om det foreligger rett til kontantstøtte.

- Hvis barnet oppholder seg kortere tid i barnehagen enn avtalt, er det likevel den avtalte oppholdstiden som skal legges til grunn ved utmålingen av kontantstøtten, forklarer Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.