Kontantstøtten vedtatt

Stortinget har vedtatt å innføre kontantstøtten med virkning fra 1. august i år. Men utbetalingene vil ikke komme før 1. desember.

Kontantstøtte i august, penger til jul...
Kontantstøtte i august, penger til jul... Vis mer
Publisert

Familieminister Valgerd Svarstad Haugland har fått gjennom KrFs fremste kampsak i Stortinget, etter vedtaket onsdag 10. juni. I grevens tid for at kontantstøtten skal kunne få virkning fra den planlagte datoen 1. august. Men ikke i tide til at de som ønsker å benytte seg av ordningen vil få utbetalt støtten fra første dag av ordningen.

Må vente til jul

Alle foreldre med ettåringer utenfor offentlig støttede barnehageordninger kan søke om å motta 3.000 kroner i måneden fra 1. august. Et eget søknadskjema skal utarbeides, og foreldrene må levere det til sitt lokale trygdekontor, som skal administrere utbetalingen. Problemet er de korte tidsfristene. Innføringsdatoen er kun en og en halv måned unna. Dermed vil ikke trygdekontorene ha rutiner og systemer på plass før tidligst 1. desember.

Vi tok en telefon til vårt lokale trygdekontor i dag, og de var ikke en gang informert om at kontantstøtten var vedtatt.

- Vi vet ikke mer enn det som har vært fremme i media, kommenterte en av de ansatte ved kontoret.

Rikstrygdeverket

Rikstrygdeverket skal utarbeide et informasjonsbrev om de viktigste betingelsene for å kunne motta kontantstøtten. Dette brevet vil du få i posten i månedsskiftet juni/juli dersom du har barn i aktuell alder. Det vil si barn som er mellom ett og to år den 1. august 1998, barn som fyller ett år i perioden 1. august - 30. november 1998, eller barn som fyller to år i perioden 1. august - 31. desember 1998.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer