DNB legitimering

Kontoen kan bli sperret

Bankkunder kan miste tilgangen. Slik går du fram for å legitimere deg.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kunder fra DNB har fått beskjed om å legitimere seg på nytt for å ikke få kontoen sperret.

Fristen for å legitimere seg er i utgangspunktet innen ti dager etter at du mottok beskjeden, som er økt til to uker, og fortsatt er det flere DNB-kunder som ennå ikke har legitimert seg:

– Vi har kommet langt med arbeidet, men det gjenstår fortsatt en del kunder som ikke har svart og som vi fremdeles ikke har riktige dokumenter på. Vi arbeider med å purre og kontakte disse slik at vi skal komme helt i mål, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, til nettstedet Vi.no.

I brevene banken sender ut til kunder, skriver de at de ønsker oppdateringene raskest mulig og innen to uker, legger han til.

Dersom du ikke gjennomfører legitimeringsprosessen, risikerer du i verste fall at kontoen din blir sperret. Ifølge Dalsbø pålegger myndighetene dem å sperre kunder der de ikke har godkjent dokumentasjon.

DinSide har spurt DNB om hvor mange kunder som fortsatt ikke har legitimert seg, men banken har så langt ikke lagt fram noen tall.

KØ: Det var pågang for å legitimere seg på DNBs filial i Arbeidergata i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Elisabeth Dalseg
KØ: Det var pågang for å legitimere seg på DNBs filial i Arbeidergata i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Slik går du fram

Du kan legitimere seg med enten gyldig pass, nasjonalt ID-kort eller førerkort. Legitimeringen kan foregå digitalt via mobil, på nett eller fysisk oppmøte på DNBs kontorer.

BankID-appen kan være den enkleste og raskeste løsningen for å legitimere deg på nytt. Man kan også bruke appen til elektronisk signering, noe som ikke har vært mulig med BankID på mobil.

I videoen øverst i saken ser du hvordan du går fram for å legitimere deg digitalt.

Dersom du skulle mangle gyldig pass eller ID-kort, er det mulighet å legitimere seg fysisk hos DNB-kontorene. Onsdag ettermiddag var det lange køer utenfor DNB oppover Arbeidergata som en følge av dette.

Mer informasjon finner du på DNBs informasjonssider om temaet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer