DNB legitimering

Kontoen kan bli sperret

Bankkunder kan miste tilgangen. Slik går du fram for å legitimere deg.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere kunder fra DNB har fått beskjed om å legitimere seg på nytt for å ikke få kontoen sperret.

Fristen for å legitimere seg er i utgangspunktet innen ti dager etter at du mottok beskjeden, som er økt til to uker, og fortsatt er det flere DNB-kunder som ennå ikke har legitimert seg:

– Vi har kommet langt med arbeidet, men det gjenstår fortsatt en del kunder som ikke har svart og som vi fremdeles ikke har riktige dokumenter på. Vi arbeider med å purre og kontakte disse slik at vi skal komme helt i mål, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, til nettstedet Vi.no.

I brevene banken sender ut til kunder, skriver de at de ønsker oppdateringene raskest mulig og innen to uker, legger han til.

Dersom du ikke gjennomfører legitimeringsprosessen, risikerer du i verste fall at kontoen din blir sperret. Ifølge Dalsbø pålegger myndighetene dem å sperre kunder der de ikke har godkjent dokumentasjon.

DinSide har spurt DNB om hvor mange kunder som fortsatt ikke har legitimert seg, men banken har så langt ikke lagt fram noen tall.

Slik går du fram

Du kan legitimere seg med enten gyldig pass, nasjonalt ID-kort eller førerkort. Legitimeringen kan foregå digitalt via mobil, på nett eller fysisk oppmøte på DNBs kontorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer