Kontroll på matkicket

Bare MÅ du ha sjokolade? Hiver du innpå sylteagurker? Du trenger ikke være gravid for å kjenne suget etter spesifikke matvarer.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er så fysen på noe godt! Du kunne gjort hva som helst for å få tak i det kroppen din higer etter. Gravid? Nei, ikke nødvendigvis. Det er flere tilstander som kan skape de unormale lystene:

Lavt blodsukkerHar du en trang etter søte matvarer, særlig på ettermiddagen og kvelden, og føler deg trøtt og gretten i tillegg? Det er trolig fordi du har lavt blodsukker.

- Et sug som kommer i forbindelse med lavt blodsukker, kommer ofte hvis det har gått for lang tid mellom to måltider, eller du har spist for mange raffinerte karbohydrater som gjør at blodsukkeret daler, sier ekspert i ernæring, Jane Freeman, ifølge Mirror.

Det verste du kan gjøre ved et slikt sug, er å spise søt eller stivelsesrik mat, som kjeks og kaker. Du vil oppleve en rask stigning i blodsukkeret, men et tilsvarende like stort fall etter noen timer.

Les også: Når søtsuget kaller

Ifølge Freeman bør du heller gå for matvarer som holder blodsukkeret i balanse over tid, som havre og grovt brød. Hun anbefaler også å ta tilskudd av krom, som bidrar til å regulere blodsukkeret.

MatintolerantHar du problemer med matintoleranse og tåler mat som brød, pizza, ost og melk dårlig? Da kan du bli desto mer sugen på dem hvis du først spiser dem. Mange hvete- og melkeprodukter inneholder nemlig stoffer som kan ha en morfinliknende effekt, ifølge ernæringsfysiolog Kate Neil ved Britiske Centre for Nutrition Education.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer