Koronasertifikatet klart for lokal bruk

Koronasertifikatet er oppgradert klart til bruk for kommuner som ønsker å innføre det lokalt for å gi lettelser på smitteverntiltak.

TILBAKE: I oktober ble kontrollsiden for innenlandsbruk fjernet i forbindelse med at samfunnet ble åpnet. Nå er den tilbake. Foto: Pål Joakim Pollen
TILBAKE: I oktober ble kontrollsiden for innenlandsbruk fjernet i forbindelse med at samfunnet ble åpnet. Nå er den tilbake. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nasjonale kontrollsiden er nå på plass igjen, opplyser Folkehelseinstituttet. Kontrollsiden ble fjernet i oktober fordi innenlandsbruken ble avviklet.

Det har vært ønske blant enkelte kommuner – blant annet Tromsø – om å ta i bruk koronapass etter at smitten har økt.

For å kunne ta i bruk koronapass, må kommunen først ha innført smittevernrestriksjoner. Formålet med koronapasset er å gi brukeren lettelser fra tiltakene.

Den nye kontrollsiden, som er grønn eller rød, gjør det lettere for brukerne å vite om koronapasset er gyldig. Det gjør det også lettere å gjennomføre kontroller, samtidig som man sikrer at brukeren gir fra seg minst mulig helseinformasjon.

Koronapasset har også en kontrollside for grensepassering mellom land. Denne siden er blå, og skal brukes når man krysser landegrenser.

I store deler av Europa har koronapass bidratt til å unngå nasjonale nedstengninger. I en rekke land er koronapassene blitt en del av hverdagen ved at man skanner QR-koden på vei inn på kafeer, kinoer og arrangementer. Et nasjonalt koronapass som tas i bruk på like omfattende måte, vil kreve lovendring. Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) opplyste tirsdag at regjeringen er i gang med arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer