Kort du kan drømme om

Her er kortene som gir så svimlende muligheter, at det har blitt laget vandrehistorier om dem.

The Centurion Card, populært kalt The black card, laget av titan. Foto: American Express
The Centurion Card, populært kalt The black card, laget av titan. Foto: American Express Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss over 18 år har både bankkort og kredittkort. Og kanskje du har vært heldig å få utstedt et gullkort av banken, fordi du har vært flink til å betale på lånet. DinSide har imidlertid funnet kortene slår knockout på gullkortet ditt. Drøm i vei, dette er ultimal luksus med ubegrenset kreditt!

Nesten som minimumsstandard har elitekortene goder for reising, og er gode å ha hvis du skal ut i verden. De fleste kortene tilbyr concierge hele døgnet, en slags hotellhjelp som hjelper deg med å finne taxi, restauranter, lege ved sykdom og omtrent alt annet du måtte ønske deg. I tilegg kan du oppgradere deg fra økonomi til business på internasjonale flygninger, og henge i loungen på flyplassen.

Les også: Nordmenns eksklusive vaner

The Centurion Card, populært kalt The black card, laget av titan. Foto: American Express
The Centurion Card, populært kalt The black card, laget av titan. Foto: American Express Vis mer


Titankortet- en vandrehistorie?

Det svarte kortet startet som en vandrehistorie, kortet som hadde ubegrenset kreditt og service over hele verden. Etter at vandrehistorien ble en snakkis, gjorde American Express vandrehistorien sann, og produserte The Centurion Card, også kalt The black card, på grunn av fargen.

The Centurion Card, er ikke et vanlig plastkort, det slår platinakortene ned i støvlene fordi det er laget av titan. Titan er 45 prosent lettere enn stål, men er et like sterkt materiale. Dessuten er det 60 prosent tyngre enn aluminium, men mer enn dobbelt så sterkt. Begynner du å få et bilde av hvordan det høres og føles å slenge dette kortet i bordet?

For å få kortet må du gjennom et trangt nåløye. Du må blant annet ha en historie med avansert pengebruk. Ifølge DN.no kan kortet gi fordeler som golfspilling med Tiger Woods før US Open, eller en flytur med Buzz Aldrin.

5.000 dollar er prisen for et kort, pluss 2.500 dollar i årlig avgift, og før du i det hele tatt kan begynne å bruke kortet, så må du ha betalt 7.500 dollar. Kortanskaffelsen kan fort gå utover familieøkonomien, for en del av startpakka er 22 andre Amex-kort, grønne kort, gullkort, platinakort og to svarte kort.

Er Carmen Electra pen nok til å figurere på kortet ditt? Foto: Carmencard.com
Er Carmen Electra pen nok til å figurere på kortet ditt? Foto: Carmencard.com Vis mer


Carmenkort

Ya-bank er blant dem som tilbyr korteier å velge hvilket bilde man skal ha på kredittkortet. Man kan sende inn bilde av kjæledyret, samboeren, hytta eller ungen, og vise det frem hver gang man drar kortet. Av norske kort må Kash fra Visa også nevnes, designkortet som vant pris av Merket for god design. Kash har fire designvarianter for kortet sitt, som kunden kan velge mellom.

Carmen Electra har også fått sitt eget kredittkort, der hun naturligvis er avbildet. Kortet er fra Mastercard og gir Carmenkort-holdere mulighet til å vinne kontanter, Carmen Electras autograf på diverse ting og invitasjoner til eksklusive fester.

Svart kort for barnslige voksne med penger, Hello Kitty Platinum Plus. Foto: Sanrio.
Svart kort for barnslige voksne med penger, Hello Kitty Platinum Plus. Foto: Sanrio. Vis mer


Platinum pus

Den populære katten Hello Kitty har nå et nytt supplement til alle Kitty-effektene, et gullkort som har et gram 99,9 % rent gull på seg, designet for svorne kattefans, med Kittys fødselsdato, blodtype og stjernetegn. Eller du kan skaffe deg platinakortet ”Hello Kitty Platinum Plus” i svart med hvit katt, og med det følger selvfølgelig med en concierge til døgndisposisjon, slik at du kan dra på kino med vennene dine akkurat når du vil.

Ferrari i Italia

Sotheby's World Mastercard tilbyr Andy Warhols trykk og Canalettos maleri av Venezia som motiv på kredittkortet, og koster om lag det samme som The Centurion Card. Sotheby's er et kjent amerikansk kunstauksjonshus, grunnlagt i England. Kredittkortet står også i høy kurs hos pengemenneskene, og reklamerer med blant annet concierge 24/7, tre dager i Italia med ny Ferrari hver dag og en uke i sørøst-Asia for å se på kunst. Med andre ord, kortet for den holdne, med interesser for kunst og reiser.

Rosinen i pølsa, Dubai First`s Royale Mastercard med diamant. Foto: Dubai First
Rosinen i pølsa, Dubai First`s Royale Mastercard med diamant. Foto: Dubai First Vis mer


Kort med diamant

Andre kort som også bør nevnes er Dubai First's Royale Mastercard, med ubegrenset tilgang på kontanter. Kortet krever at du bor i Dubai og har sosial status i verdenstoppen. Det er håndlaget, og pyntet med svart og gull. Rosinen i pølsa er i midlertidig diamanten som sitter fast på kortet. Med dette kortet hører det til en rådgiver for utfordringer og behov i forbindelse med finans og personlige forhold. I tilegg kommer den rene luksusen, som yachtklubber og andre eksklusive reisegoder.

Les også: Få Visa på mobilen

Kilder: Wikipedia.no, DN.no, Bornrich.org


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer