Kort er ikke alltid godt

Ikke alle betalingskort kan brukes overalt. Noen steder kan du få problemer dersom du ikke har andre betalingsmidler med deg.

Minibanker og brukersteder for betalingskort er ikke like utbredt overalt i verden Foto: Karoline Brubæk
Minibanker og brukersteder for betalingskort er ikke like utbredt overalt i verden Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Det er ikke likegyldig hvilke betalingsmiddel du velger. I utlandet er det som regel billigst å benytte betalingskort, men de forskjellige kortene har svært ulik utbredelse i verden. Derfor bør du vite litt om reisemålet ditt før du forlater Norge med kun et enslig plastkort i baklommen.

Forskjellig utbredelse

De fire største kontokortene er Visa, Eurocard, American Express og Diners Club. I følge en undersøkelse i det svenske bladet Bizniz er det stor forskjell på utbredelsen til de forskjellige kortene. Visa er det mest anvendelige med mer enn 14 millioner brukersteder. Tett bak følger Eurocard som i samarbeidet med Mastercard har tilgang til 13 millioner brukersteder. American Express har i følge Bizniz kun fire millioner brukersteder. Dette er i underkant av Diners Clubs 4,5 millioner brukersteder.

For eksempel Danmark

Det varierer mye fra land til land hvilke kort som er mest anvendelige. I Danmark er det for eksempel 24.000 steder der du kan handle med Diners Club, nesten 24.000 steder som aksepterer Visa, og 23.000 som tar i mot Eurocard/Mastercard. Kun 8.500 danske betalingssteder tilbyr deg å benytte American Express.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer