Hva skjer ved permittering?

Kortere varsel ved corona-permitteringer

Det kan hende du kun får to dagers varsel hvis arbeidsgiver permitterer deg på grunn av virusutbruddet.

TOMME BORD: Flere bedrifter opplever avbestillinger på grunn av coronaviruset, blant annet restaurant- og hotellbransjen. Det kan føre til permitteringer. Les mer om hva det betyr for deg som ansatt i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
TOMME BORD: Flere bedrifter opplever avbestillinger på grunn av coronaviruset, blant annet restaurant- og hotellbransjen. Det kan føre til permitteringer. Les mer om hva det betyr for deg som ansatt i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronavirus-utbruddet, børsstup og oljeprisfall har lagt sin klamme hånd over økonomien i verden og i Norge.

I arbeidslivet kan dette føre til permitteringer. Flere flyselskap, restauranter og hotell har nemlig opplevd avbestillinger den siste tiden, som videre kan gjøre det nødvendig å redusere antall ansatte på jobb.

Handels- og tjenestenæringen rammes hardt av coronafrykt. Åtte av ti jobber er i tjenesteytende næringer. Disse rammes hardt, og nå er det viktig å følge ekstra godt med på næringene som er særlig sårbare i møte med konsekvensene av coronasmitten, ifølge Virke.

- Regjeringen må på banen, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i handelsorganisasjonen, som også har sendt et brev til regjeringen tirsdags morgen med ønsker om tiltak.

Endrer permitteringsreglene

Og, det har regjeringen tilsynelatende. De foreslår nemlig å endre permitteringsregelverket og utsette betaling av formuesskatt som følge av coronasmitten.

Regjeringens forslag er en nedkorting i tidsrommet arbeidsgiver er ansvarlig for lønn. De vil ikke si hvor mange dager det er snakk om før den tid, men de fremholder at forslaget vil komme både arbeidsgiver- og arbeidstakerhensynet i møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer