Betaling med kort:

Kortmisbruket du må ta regningen for

KOMMENTAR: Blir det betalt med kort og kode og du mener det ikke var deg, må du likevel ta regningen.

PIN-KODE: Du bør med god grunn følge med på at ingen ser koden din når du taster den. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PIN-KODE: Du bør med god grunn følge med på at ingen ser koden din når du taster den. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en ferietur for to år siden dukket det plutselig opp noen betalinger på kredittkortet mitt, deriblant på fotballbilletter i Barcelona.

Selv satt jeg i Norge og kortet det var betalt med, lå i lommeboka. Etter alt å dømme var det blitt skimmet ved en betaling på en restaurant på ferien.

Å få erstattet de par tusen kronene kortet var misbrukt for, tok tre-fire dager og er et godt eksempel på at du har god beskyttelse mot svindel i denne typen tilfeller. Også bankene selv har tidligere fortalt Dinside hvordan de jobber for å sette en stopper for svindlere som får tilgang på dine kortopplysninger.

Derimot er det ikke like enkelt å få tilbake pengene dersom du hevder at noen andre enn deg har brukt ditt kort og riktig PIN-kode.

Det er så å si umulig.

Utallige saker i Finansklagenemnda, som behandler klagesaker fra forbrukere i tilfeller hvor de ikke blir enige med sin bank, forsikringsselskap eller liknende, bekrefter dette. Er det betalt med bankkort og riktig PIN-kode, skal det veldig mye til å få erstatning for penger du selv hevder å ikke ha brukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer