Kortsvindel for 100 millioner kroner

Flere og flere av oss utsettes for kortsvindel. I første halvår i år ble det svindlet for 100 millioner kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Andelen økte med 19 prosent i første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor.

- Erfaringene viser at nordmenn i stadig større grad blir svindlet på reiser i utlandet, sier kommunikasjonsrådgiver Helene Lund i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Lurt på bordell

Bruker mer kort

Hun mener årsaken til den sterke økningen er at nordmenn i stor grad bruker bankkort som betalingsmiddel fordi vi er vant til et hurtig og sikkert system. Samtidig reiser vi mer til utlandet enn før.

- Det er her vi ser at nordmenn blir svindlet blant annet i butikker, minibanker og restauranter, sier Lund.

Kredittkort sikrest i utlandet

Julehandelen er i full gang, og vil trolig nå toppen på fredag. Da vil nordmenn dra kortet opp mot 100 ganger i sekundet i løpet av butikkenes åpningstid. Finansnæringens hovedorganisasjon venter å tangere fjorårets rekord på 4,7 millioner transaksjoner.

- Når kortene blir glovarme slik som i julehandelen, blir gode råd for sikker kortbruk enda viktigere. Mist aldri oversikten over kortet ditt, skjul alltid pinkoden, ikke la noen stå for nærme eller titte over skulderen din, og følg nøye med på kontoutskriften, sier Lund.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer