Kortsvindlerne blir frekkere

Stadig mer kreative forsøk på å lure deg. Enkelte steder bør du være ekstra oppmerksom.

Togstasjoner, flyplasser og andre typiske samlingspunkter kan være uoversiktelige. Pass godt på hvem som titter over skulderen din når du bruker kortautomater, enten det er i en minibank, billautomat eller i en butikk. Foto: colourbox.com
Togstasjoner, flyplasser og andre typiske samlingspunkter kan være uoversiktelige. Pass godt på hvem som titter over skulderen din når du bruker kortautomater, enten det er i en minibank, billautomat eller i en butikk. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kortsvindel har fått en oppblomstring de siste månedene, og svindlerne ser ut til å ta i bruk stadig frekkere metoder for å få tak i den informasjonen de trenger.

DinSide har tidligere omtalt at tyvene har begynt å stjele med seg betalingsautomater fra butikker, for så å tappe dem for informasjon om kundenes kort. Hittil skal rundt 20 betalingsautomater være stjålet i osloområdet. Butikkansatte skal i tillegg ha blitt tilbudt penger for å la kjeltringene stå og følge med på hvilke pinkoder kortkundene trykker inn.

Nyttige tips: Slik unngår du kortkrise i ferien

Den viktigste huskeregelen?

Det flere forholdsregler du kan ta for å så godt som mulig sikre deg mot kortsvindel, og kanskje den viktigste er å ikke la noen få mulighet til å se de fire sifrene du plotter inn på tastaturet. For uten den rette koden er ikke informasjonen tyvene har kopiert fra kortet ditt mye verdt.

- Svindlerne må ha både koden og andre opplysninger fra selve kortet, for å kunne bruke informasjonen de stjeler fra deg. Det viktige er derfor å holde hånden over når du taster inn pinkoden din, det vil gjøre det mye vanskeligere for dem å svindle deg, sa senior kommunikasjonsrådgiver i FNH, Stine Neverdal, for kort tid tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer