Kortsvindlerne lurer deg i utlandet

Heldigvis kan du ta noen enkle forholdsregler.

I løpet av få sekunder er skimmingutstyret installert i denne minibankterminalen. I de påfølgende minuttene blir flere kortkunder svindlet uten å ha en eneste idé om hva som foregår. Se den oppsiktsvekkende videoen nederst i artikkelen. Foto: BBC/Youtube
I løpet av få sekunder er skimmingutstyret installert i denne minibankterminalen. I de påfølgende minuttene blir flere kortkunder svindlet uten å ha en eneste idé om hva som foregår. Se den oppsiktsvekkende videoen nederst i artikkelen. Foto: BBC/Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere år har svindlere tuklet med minibanker og kortterminaler, for å kopiere og misbruke informasjonen på bankkortene til uvitende forbrukere.

Såkalt skimming har først og fremst vært et stort problem fordi svindlerne har utviklet metoder som er vanskelig å oppdage før kontoen er tømt.

Les også: Er pin-koden din sikker?

Minimalt problem i Norge

Heldigvis er skimming et relativt lite problem i Norge, og du kan føle deg ganske trygg på at du ikke blir lurt når du tar ut penger av en minibankterminal rundt om i landet.

- Norske minibanker har antiskimmingsutstyr, så skimming av minibanker er ikke noe problem i Norge, sier kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH).

- Totalt sett har det vært veldig lite kortsvindel i Norge, når vi ser på det totale kortbruket, sier Neverdal til DinSide.

Hun sier at verken på norske utesteder eller andre steder du bruker kort, bør du være redd for at kortterminalen er tuklet med. Så lenge du holder øye på kortet ditt og ikke viser frem pin-koden bør du være ganske trygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer