Kredittkort

Korttabbe kan gjøre ferien svinedyr

Betaler du ferien med kredittkort, men ikke regninga innen fristen? Da kan det fort koste deg dyrt.

KJØP NÅ, BETAL SEINERE: Mange kjøper ferieturen med kredittkort, noe som er gunstig med tanke på forsikringen som er inkludert i slike kortkjøp. Men vinninga kan fort gå opp i spinninga. Foto: NTB Scanpix
KJØP NÅ, BETAL SEINERE: Mange kjøper ferieturen med kredittkort, noe som er gunstig med tanke på forsikringen som er inkludert i slike kortkjøp. Men vinninga kan fort gå opp i spinninga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vårens permitteringer, forsinkede eller ingen feriepenger og reiserådene som «stengte oss inne i Norge» - alt dette kan ha påvirket hvordan noen av oss betalte for årets feriereise, og det er nærliggende å tro at mange brukte kredittkortet.

Og det å betale en ferie med kredittkort, er ingen dum idé: Det er nemlig slik at de fleste eksperter anbefaler å bruke kredittkort, spesielt når du handler på nett, fordi du da får ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven, særlig fra bestemmelsen om at kredittyter har det samme ansvaret som selgeren når det betales med kredittkort.

Hvis det er feil og mangler på varer og tjenester du har kjøpt på kreditt, og selger ikke evner å ordne opp, kan du rette kravet til kredittyter, som stort sett er banken din, ifølge Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Men hvis du ikke betaler kredittkortregninga i tide, kan ferien din koste deg betraktelig mer enn du ønsker - og «senskadene» kan følge deg mange år framover.

- Ulempen er at kreditten med renter og renters rente fort kan doble prisen på ferien, så med mindre du vet du har råd til å betale tilbake hele beløpet når den rentefrie perioden er over, blir det en dyrere ferie, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer