Kostbar nyttårsfeiring

De siste ti årene har fyrverkeri gjort skade for nesten 56 millioner kroner, viser tall fra Norges Forsikringsforbund. I 1997 gjorde raketter skade for mer enn 2,2 millioner kroner.

Kostbar nyttårsfeiring
Publisert

Uforsiktighet fra den som skyter opp rakettene er ofte den viktigste årsak til at det går galt. Og foruten skade på bygninger så forårsaker nyttårsraketter også alvorlige personskader.

Vær forsiktig

- De siste ti årene har det ikke vært noen alvorlige store branner etter fyrverkeri, forteller informasjonsdirektør Preben Sandborg i Norges Forsikringsforbund, men fyrverkeri bør fortsatt håndteres med stor forsiktighet legger han til. -Spesielt er kombinasjonen med alkohol en viktig faktor til at det går galt, sier Sandborg.

Dersom det ikke er nok snø til å skyte raketter, så kan du lage et eget oppskytingsstativ med en bruskasse og noen flasker. Det sikreste alternativet er å bruke et såkalt kombinasjonsbatterier, som plasseres støtt på bakken. Dette kombinasjonsbatteriet skyter opp flere multifargede kuler, og gir samme effekt som raketter, ifølge Direktoratet for brann og eksplosjonsvern

Gode råd

Det er viktig å være klar over at erstatning kan falle helt eller delvis bort, dersom du har vist uansvarlighet og uforsiktighet i forbindelse med fyrverkeri. Derfor kan det være en idé å følge disse enkle rådene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.