McDonald's

Koster mer om natta

Du risikerer å betale opp til 88 prosent mer for enkelte burgere når klokka slår tolv.

NATTPRIS: Står det «Natt» bak navnet på burgeren, betaler du sannsynligvis mer enn om du besøker McDonald's på dagtid. Mye mer. Foto: Elisabeth Dalseg
NATTPRIS: Står det «Natt» bak navnet på burgeren, betaler du sannsynligvis mer enn om du besøker McDonald's på dagtid. Mye mer. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at det koster langt mer å kjøpe en burger etter at klokka har slått tolv? Det er ikke bare Askepott som føler seg som en fattigfrans når klokka er tolv om natta, da går prisene på McDonald's-maten opp.

På McDonalds på Grünerløkka i dag koster en Big Mac 68 kroner. Men kjøper du den på natta, koster den 80. Dette er 12 kroner, eller 18 prosent, dyrere.

Forskjellen er enda større om du kjøper en cheeseburger. Kjøper du den fem på tolv på kvelden, koster den 25 kroner. Fem over tolv koster den samme burgeren 47 kroner.

Dette er 22 kroner dyrere, noe som tilsvarer en prisøkning på 88 prosent.

Det samme gjelder for flere andre av kjedens burgere.

En dobbel Big Tasty Bacon koster 98 kroner før tolv, 140 kroner etter. En enkel koster 109 kroner før tolv, 124 kroner etter. En dobbel cheeseburger koster 49 kroner før tolv, 55 kroner etter.

- Priser settes ikke sentralt, men lokalt. Jeg har dessverre ikke oversikt over hvilke restauranter som eventuelt endrer priser, men vet at restauranter som holder åpent på natta og må leie inn vektere kan endre priser, sier Kristina Johansen, kommunikasjonssjef i McDonald's til DinSide.

Hos konkurrenten Burger King er prisene foreløpig de sammen gjennom hele døgnet. Foreløpig.

- I dag har Burger King samme priser på dagtid som på nattetid og over hele landet. Samtidig ser vi at kostnadene er betraktelig høyere om natta, så vi ser på muligheten for at vi får priser som er mer fleksible på sikt, sier Olav Bæverfjord Norgessjef i Burger King, i en e-post til DinSide.

Big Mac indeksen

Nesten uansett hvor du er i verden, så er det en ting du kan stole på er konstant: En McDonald's-burger. Bestiller du en Big Mac får du to tynne burgere mellom tre skiver burgerbrød, med ost, salat, hakket løk, sylteagurk, samt den berømte Big Mac-sausen, enten du er i New York, Tokyo, Oslo eller Berlin.

Prisen på en Big Mac er også såpass konstant at den har fått sin egen indeks.

Det vil si: Det viser seg at det er store regionale forskjeller.

The Big Mac indeks fra The Economist brukes som en lettbeint måte å vurdere om et lands valuta stemmer. Det er basert på teorien om purchasing power parity (PPP - kjøpekraftenheter) der man tar hensyn til prisnivået og kjøpekraften i hvert enkelt land. Og for ordens skyld: Skal vi tro den nyeste Big Mac-indeksen er den norske krona meget overvurdert.

De skulle ha vært der om natta.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer