Matpriser:

Koster under halvparten

En tur på butikken har blitt svært mye dyrere det siste året, men en kort gåtur kan spare deg mye penger.

BILLIG: Under DinSides pristest var prisene på frukt og grønt svært mye billigere på de uavhengige grønnsaksbutikkene. Foto: Mats Mørk
BILLIG: Under DinSides pristest var prisene på frukt og grønt svært mye billigere på de uavhengige grønnsaksbutikkene. Foto: Mats Mørk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har vært tøft for norske lommebøker. Skyhøye strømpriser, økende renter og en rekordhøy prisøkning på matvarer har satt sine spor på hverdagsøkonomien. Første februar forventes matvareprisene å øke nok en gang.

En tur over grensa til Sverige, har for mange nordmenn alltid vært en sikker måte å spare penger på matbudsjettet

Men ifølge Sveriges statistiske byrå, SCB, har det ikke vært så dyrt å handle dagligvarer i Sverige på 32 år.

Og selv om en test gjort av DinSide viste at det fortsatt var penger å spare, har prisforskjellen minket betraktelig. Høye drivstoffpriser har også gjort kjøreturen mer kostbar.

Men du kan også handle billigere mat, uten å forlate landet.

Spar i egen by

Uavhengige frukt- og grønnsakhandler er et vanlig syn i de fleste norske byer. Slike butikker, også kalt «importhandler», spesialiserer seg på matvarer produsert i utlandet, og tilbyr ofte et bredt utvalg av frukt og grønnsaker.

Her kan man spare mye, hvis man vet hva man skal se etter.

DinSide har sjekket prisene på tre forskjellige frukt- og grønnsakhandler i Oslo, og sammenliknet dem med matvareprisene fra tre dagligvarekjeder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer