De nordiske ernæringsrådene 2023:

Kostholdsrådene: - Bra for lommeboka

De nye nordiske kostholdsrådene har ikke falt i smak hos alle, men økonom og forfatter av «Sparekokeboka» Kristoffer Tvilde er ikke i tvil: Dette har både du og lommeboka di godt av.

VINN-VINN: De nye kostholdsrådene er også bra for økonomien, ifølge matinfluenser og økonom Kristoffer Tvilde. Foto: Ida Bjørvik
VINN-VINN: De nye kostholdsrådene er også bra for økonomien, ifølge matinfluenser og økonom Kristoffer Tvilde. Foto: Ida Bjørvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag lanseres de nye nordiske ernæringsanbefalingene, som for første gang kombinerer anbefalinger for både helse og miljø. Det kommer nok ikke som en stor overraskelse på noen at vi bør spise mindre rødt kjøtt, mer fisk, og ha mye mer grønnsaker på tallerkenen.

Det kommer ikke bare helsa og miljøet til gode.

- Mindre kjøtt og mer grønnsaker er bra for både helsa og lommeboka. En ren vinn-vinn-situasjon, sier Kristoffer Tvilde, økonom og matinfluenser, til DinSide.

- Det at folk spiser litt mer grønt og litt mindre kjøtt, har man ikke vondt av. I hvert fall ikke lommeboka, den blir glad.

Han vet hva han snakker om. I tillegg til å inspirere mer enn 200 000 følgere på sosiale medier til å spise bedre - og billigere, har Tvilde gitt ut «Sparekokeboka - Spis som en konge på budsjett».

Dyrere grønnsaker

Matprisene har steget mye det siste året, og prisen på grønnsaker og fisk har steget mer enn prisen på kjøtt de siste åra.

- Det har blitt skikkelig dyrt med grønnsaker, sier Karoline Steenbuch, fagansvarlig mat og ernæring i Roede, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer