Kraftig advarsel: - Trist!

Ny svindelmetode på gang.

ENDA EN GANG: Politiet må stadig advare om svindel. Nå har det kommet en ny metode. Foto: NTB
ENDA EN GANG: Politiet må stadig advare om svindel. Nå har det kommet en ny metode. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Folk svindles på alle plattformer og i alle varianter, og nå går politiet i Øst ut mot nok en metode som har loppet uskyldige for penger.

- Nå forsøker noen å svindle eldre ved å tilby noe de kaller hjemmehjelpstipend. Siden flere og flere eldre bruker Facebook, bruker svindlerne nå denne kanalen for å nå sine ofre. De eldre blir kontaktet på messenger fra «venner». «Vennene» har fått kontoen sin hacket og tipser om det de kaller hjemmehjelpstipend, forklarer politiets nettpatrulje på sin Facebook-side.

Ofrene blir deretter bedt om å kjøpe gavekort fra iTunes for mange tusen kroner, som de på sende inn for å få stipendet.

Dette stipendet skal være på flere hundre tusen kroner, lover svindlerne.

- Vi har tilfeller der eldre har sendt inn gavekort for over 100 000 kroner, som går rett i lomma på svindlerne, advarer politet og kommer med en oppfordring.

- Hjelp oss med å spre ordet til eldre venner og familie. Det er alltid lurt å be om råd fra andre før man kjøper noe eller oppgir noen form for informasjon på nett. Husk også å anmelde slike hendelser til politiet.

Også Romerikes Blad har omtalt den nye svindelmetoden.

- Det er trist at eldre mennesker skal bli utsatt for svindel, sier Jostein Dammyr, som er politioverbetjent og avsnittsleder for politiets nettpatrulje.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer