Kraftig advarsel

Flere forsøkt lurt.

ADVARER: Mange kjente merkenavn blir misbrukt i svindelforsøk. Nå er det Meny som advarer. Foto: NTB
ADVARER: Mange kjente merkenavn blir misbrukt i svindelforsøk. Nå er det Meny som advarer. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det flommer over av diverse svindelforsøk i nærmest alle kanaler, og stadig flere merkevarer blir misbrukt for å lure folk til å gi fra seg sensitive personopplysninger.

Butikkjeden Meny har opplevd flere varianter, og nå melder kjeden at de har fått meldinger om at flere har mottatt en e-post fra kjeden med beskjed om en tranasksjonrefundering.

ORANSJE PRIKK: En Tiktok-bruker går nå ut og advarer iPhone-brukere. Grunnen til det er dette oransje lyset. Foto: Kirsti Østvang Video: @mrjamienyland / Tiktok Vis mer

- Kunder opplever å få mail av MENY for en refundering av en duplikatbetaling på et beløp, hvor man må oppgi transaksjonsdetaljer og kontodetaljer for å få tilbakebetalt pengene. Vi understreker at dette ikke kommer fra Meny, og at alle budskap som etterspør informasjon rundt transaksjoner, handler eller bankkort med MENY som avsender, kan behandles som forsøk på svindel, skriver kjeden i en advarsel på egne nettsider.

LURERI: Flere skal ha fått denne e-posten i det siste. Foto: Meny
LURERI: Flere skal ha fått denne e-posten i det siste. Foto: Meny Vis mer

De ber dem som har oppgitt bankinformasjonen sin om å kontakte banken og sperre kortet umiddelbart.

Som nevnt er det mange som misbrukes i slike svindelforsøk. Senest fredag meldte vi om møbelgiganten Fagmøbler som roper svindel-varsko:

- Advarsel om svindel! Vi har nylig blitt oppmerksomme på et svindelforsøk som har blitt utført i vårt navn, skriver møbelgiganten på Facebook.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer