- Kraftig fall i matvareprisene

Matprisene gikk ned med 2,4 prosent fra juli til august.

BILLIGERE MATVARER: Matprisene gikk ned med 2,4 prosent fra juli til august. - Det er vanlig at matvareprisene går ned i forbindelse med typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart. Nedgangen er derimot større enn ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. Foto: Hanna Sikkeland
BILLIGERE MATVARER: Matprisene gikk ned med 2,4 prosent fra juli til august. - Det er vanlig at matvareprisene går ned i forbindelse med typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart. Nedgangen er derimot større enn ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 2,4 prosent fra juli til august.

Matvareprisene drar ned det generelle prisnivået. Fra august 2018 til august 2019 økte konsumprisindeksen (KPI) med 1,6 prosent, mens prisene på mat og alkoholfri drikke økte med 0,9 prosent.

- Tilbud før skolestart

- Det ble i august observert tilbudsaktivitet på en rekke varer som kan knyttes til skolestart, som f.eks. ulike typer pålegg til nista og diverse mellommåltider. I tillegg viste sjokolade og ferdigmiddag reduserte priser, forklarer Janne Myklebust, rådgiver i SSB.

- Det er vanlig at matvareprisene går ned i forbindelse med typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart. Nedgangen er derimot større enn ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Den gjennomsnittlige nedgangen for matvareprisene fra juli til august de siste 10 åra er -1,3 prosent, årets nedgang er altså langt sterkere enn gjennomsnittet.

− Konkurransen i dagligvaremarkedet er sterk, og krigen på typiske skolestart-varer har vært ekstra hard i år. Derfor går matvareprisene ned mer enn ventet. Konsumprisindeksen målt over de siste 12 månedene for matvarer har vært lavere enn hovedindeksen hver måned siden desember i fjor. Dette kommer forbrukerne til gode, uttaler Størksen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer