Kraftig økning i kredittkortsvindel

Pass godt på.

Eksplosiv økning i kortsvindel. Foto: Colourbox.com
Eksplosiv økning i kortsvindel. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge Apacs har tapene på kreditt- og debet-kort økt fra 535 millioner pund til 609 millioner bare i Storbritannia siste året.

Kortopplysningene misbrukes

Det største problemområdet er transaksjoner der kortet ikke er vist fram, men hvor kjeltringene kun har hatt tilgang til kortopplysningene.

Netthandel er hovedstikkordet her (selv om også telefonbestillinger vil falle innunder dette punkt, red.anm), og målt i prosent har faktisk økningen på dette området vært på hele 243% siden 2001. Nå må riktignok disse tallene også ses sammen med den store veksten i netthandelen. Verdien av online-transaksjoner økte med hele 524% i samme periode, men misbruksgraden er likevel urovekkende stor.

Også tap på grunn av identitetstyveri er i vekst, økningen her er på 39% og utgjorde hele 47 millioner pund i 2008.

Moralen er altså enkel:

1. Pass på kortopplysningene dine. 2. Vær skeptisk til alle tilbud som høres for gode ut til å være sanne - de holder sjelden mål.

Fortsatt redd for å gå i fella, eller vil du bare se hvordan andre har blitt lurt? Få med deg disse:Ikke la deg lure av denne-eposten!10 nettsteder som vil lure degEn skummel nettbutikkIkke svar på denne meldingenNetthandelens skjulte fellerDette er ren svindelHer svindles det en gang i timenNEI: Du har ikke en ukjent onkel i Spania

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.