Kraftig økning i salg av piratvarer på nett

Kjøper du piratvarer?

GREIT, MEN UGREIT: Det er ikke å anbefaler å handle piratvarer, men likevel er det ganske utbredt. Foto: Per Ervland/Colourbox.com
GREIT, MEN UGREIT: Det er ikke å anbefaler å handle piratvarer, men likevel er det ganske utbredt. Foto: Per Ervland/Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netthandelen øker, og det gjør også problemet med piratkopierte varer, ofte omtalt med det engelske ordet fake. Noen kjøper disse varene selv om man kjenner til at produktene ikke er originale, mens andre handler i den tro at de kjøper ekte vare.

Og handler du, kan det i verste fall bli dyrt - i dobbel forstand. Det opplevde de danske venninnene som måtte betale dobbelt etter å ha slått til på et Gucci-tilbud som viste seg å være for godt til å være sant.

Mens det for et tiår tilbake typisk var vanligst å finne piratkopier av luksusgjenstander som klokker, så dominerer nå mer dagligdagse varer som hårpleie, makeup, klær og elektronikk. Nå melder britiske Trading Standards Institute om en kraftig økning i piratkopi-nettsteder som selger falske varer til intetanende forbrukere. Nettstedene gir seg ut for å være originale, med nesten lik adresse og utseende som merkevareprodusentene. Trading Standards oppfordrer søkeselskaper som Google til å være mer aktive mot disse nettbutikkene.

Les også: Nok en skummel nettbutikk

Også nordmenn handler piratvarer i stor stil

I forbindelse med Gucci-saken nevnt ovenfor, spurte vi våre lesere om de handler piratkopier. Og nesten en av fire sier de gjør det, under svaralternativet "Ja, noen ganger er det greit å handle fake", mens nesten en av fem også sier at "Ja, det er bare tull at det ikke er like god kvalitet".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer