Strømpriser

Kraftig prisfall på strømbørsen – merkes trolig lite på strømregningen

Strømprisen på kraftbørsen har falt fra nesten 60 øre per kilowattime til under 30 øre. Men det kommer trolig ikke til vise igjen på strømregningen.

STRØMPRISER: Strømprisen på kraftbørsen har falt fra nesten 60 øre per kilowattime til under 30 øre. Men det kommer trolig ikke til vise igjen på strømregningen. Foto: NTB scanpix
STRØMPRISER: Strømprisen på kraftbørsen har falt fra nesten 60 øre per kilowattime til under 30 øre. Men det kommer trolig ikke til vise igjen på strømregningen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Voldsomt og hyppig regnvær er grunnen til at prisene har falt de siste dagene. Men det er ventet at prisene vil stige igjen snart, og dermed blir spareeffekten noe begrenset, ifølge NRK.

– Den prisnedgangen man har sett er litt midlertidig, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i Wattsight til kanalen.

I tillegg gir lave priser på kraftmarkedene ikke nødvendigvis store utslag på strømregningen.

– For forbrukerne er det i tillegg til spotprisen en stor del avgifter og nettleie. Hvordan strømregningen ser ut, varierer jo da ikke fullt så mye, sier administrerende direktør Oluf Ulset i Energi Norge, kraftselskapenes bransjeorganisasjon.

Prisnedgangen er for øvrig ventet å snu – og til vinteren kan prisene gå til værs igjen. Lilleholt i Wattsight tror vi kan få en sluttpris for kundene på opp mot 1,5 kroner per kilowattime.

– Jeg tror fortsatt at vinteren kan bli høyere priset enn fjoråret. Samtidig er kull og gass og disse CO2-markedene såpass høye, at dersom vi blir avhengige av import – som man ofte kan være på en kald vinterdag – så må disse prisene bli ekstremt høye, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer